dissabte, 2 de febrer del 2013

KAFKA I L'AUTOAJUDA

Kafka para agobiados’.
99 píldoras inspiradoras para aliviar las crisis cotidianas.

Allan Percy

Debolsillo clave



Kafka és un dels grans noms de la literatura universal i la seva obra està carregada de simbolismes, arquetips i sinuosos viaranys de l’ànima. La seva escriptura pren tanta força que ‘kafkià’ ha acabat sent una manera de definir situacions angoixants que aclaparen l’ésser humà fins al límit màxim.

Amb aquests plantejaments es fa difícil que es pugui extreure saviesa d’autoajuda de la seva obra, que principalment mostra el cantó obscur, la direccionalitat cap als abismes. Però  això és el que fa Allan Percy amb aquest petit llibre.

Dels aforismes del genial autor de Praga –fins a 99– n’extreu saviesa de la vida diària que ens fa reflexionar i que ens aporta utilitat i eines emocionals molt útils. A més, el llibre es complementa amb un perfil sintètic de Franz Kafka i una bibliorafia per aprofundir en el seu particular univers.

Sota el nom d’Allan Percy s’hi amaga un expert en coaching i en manuals de superació personal. Com consta en el seu perfil biobibliogràfic, en l’actualitat assessora a editorials en temes d’autoajuda, a més de viatjar per tot el món a la recerca de noves inspiracions per als seus llibres, títols com Conecta con la felicidad, Nietzsche para estresados, La escafandra del optimista, El coaching de Oscar Wilde i aquesta darrera novetat, que explora les possibilitats en clau positiva de la filosofia kafkiana.

En uns moments d’incertesa vital com els actuals, el públic lector que demana píndoles inspiradores ha anat creixent. Es tracta de petits textos que no superen un fulll, que poden ser llegits en el curt trajecte d’un viatge en metro o senzillament quan necessites desviar la ment de la pressió diària, missatges que et fan replantejar-te el dia a dia i que et mostren que hi ha un moment que ‘desaprendre’ és tan important com el procés d’aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada