dimecres, 27 d’octubre del 2010

POLÍTICA 2.0

La política 2.0 centra l'espai "La Tertúlia"



La presència de la política a les xarxes socials i a Internet està recuperant el ciutadà com a subjecte polític. Aquesta és una de les conclusions de l’espai “La tertúlia”, que els informatius de Mataró Ràdio han centrat en la política 2.0. Una afirmació de Ramon Bassas, primer secretari del PSC de Mataró, regidor d’urbanisme i creador d’un dels blocs més antics de la ciutat. Bassas ha explicat que la xarxa dóna la possibilitat de poder incidir i interpel·lar en la vida política.

Per la seva banda, el periodista i creador del web saul.cat, Saul Gordillo ha apuntat que gràcies a les xarxes socials i els blocs els polítics tenen la possibilitat d’actuar com a mitjans de comunicació en la mesura que poden oferir informació i no només opinió.

D’altra banda, el també periodista Albert Calls ha assegurat que l’explosió de les xarxes socials s’està produint en un context en què hi ha un gran descrèdit envers la política. En aquest sentit, Calls apunta que aquest desinterès i desconfiança es poden traduir als resultats electorals en l’abstenció.

El cap de campanya de CiU a Mataró de les properes eleccions al Parlament, Quim Fernàndez ha explicat que de poc serveix la presència dels polítics o dels partits a Internet si en canvi, al mateix temps, no són a prop del territori.

Josep Lluis de Gabriel, president de Bitlònia, l’empresa que ha impulsat el web internetelecciones.com, ha assegurat que tot i els efectes positius que poden arribar a tenir les xarxes socials sobre la política, el fet d’oferir continguts que no siguin d’interès pot desvirtuar el concepte de Política 2.0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada