divendres, 29 d’octubre del 2010

ELS ECOLOGISTES ALERTEN QUE LA FUTURA RONDA DEL MARESME AFECTARÀ UN CONNECTOR BIOLÒGIC


"La Clau".   

La ronda del Maresme podria afectar greument un dels dos connectors biològics previstos entre els espais naturals protegits del Montnegre-Corredor i el Parc Serralada Litoral a la conca de la Riera d'Argentona, segons avisa l’entitat Natura.

L’entitat maresmenca de medi ambient Natura ha explicat que “els connectors biològics son essencials per permetre la reproducció de les espècies, així com l'increment d'hàbitat, la permeabilitat i continuïtat de la vegetació i fauna dels diferents territoris, i si s’impideix aquesta interconnexió, hi haurà un increment de la pèrdua de biodiversitat i a mig i llarg termini”. Segons també asseguren els ecologistes, “es podrien perdre algunes de les espècies més significatives, especialment mamífers, amfibis i rèptils”.

D’altra banda, des de l’entitat també posen com a mostra del valor dels corredors biològics, “exemples tan actuals com el Parc de l'Alba, a Cerdanyola del Vallès, creat amb l'objectiu d'evitar barreres permanents com les autopistes que travessen aquests municipis”.  També, denuncien que ”al Maresme, en canvi, tenim els connectors en una situació precària, amb hàbitats en risc, i ara, a més, i interpolem una nova autopista a banda i banda de l'actual”.

L’avís de Natura s’afegeix a un moment en què l’alternativa a l’N2 al seu pas pel Maresme és motiu de debat entre les forces polítiques que van signar l’acord de mobilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada