diumenge, 7 d’agost del 2011

MODOLELL

El mes d’agost em dóna una certa versatilitat per llegir i analitzar tot allò que el ritme de la vida diària no em deixa la resta de l’any. Així ,vaig consumint piles de llibres, visitant persones i posant-me al dia entre les escletxes d’aquest mes breu, intens, necessari per a descarregar toxines i carregar les piles.
 
En aquest context he pogut analitzar amb calma el llibre Estudis d’Arqueologia i d’història de Cabrera de Mar, publicat el passat Sant Jordi a cura de Josep M. Modolell.
 
Es tracta d’una monografia anual que té com a eix de referència el jaciment de Can Modolell i el patrimoni de Cabrera. S’hi recullen textos i treballs d’especialistes com Isabel Rodà, Joan Bonamusa, Albert López i Albert Martín, Josep Maria Rovira, Joan Francesc Clariana, Rosa Isabel Garí i el propi Modolell.

Als seus 90 anys, Modolell continua incansable la seva tasca vocacional de recerca i preservació del patrimoni més proper. Una de les puntes de llança –una, entre d’altres– és aquest volum monogràfic que va confegint, peça a peça, una biblioteca sobre el patrimoni arqueològic i històric de Cabrera que el pas dels anys demostrarà que és molt útil i necessària.
 
En aquests temps d’egoismes i frivolitats, aquesta és una gran acció generosa que es mereix el més sincer reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada