dijous, 11 d’agost del 2011

LES ARRELS CRISTIANES DE CATALUNYA

Fa uns mesos, en una entrevista que vaig fer a Mossèn Raimon Canalias per a Radio Cabrera de Mar, em va donar per llegir un petit llibre: Al servei del nostre poble. 25 anys d’Arrels Cristianes de Catalunya.

Petit, però intens treball que obre moltes portes. Publicat per Editorial Claret, els Bisbes de Catalunya reflexionen, entre diversos temes, dels reptes actuals de la fe cristiana.

En aquest petit volum que demana esperit de reflexió del lector, s’analitzen des de l’òptica de la fe cristiana aspectes tan actuals com la democràcia participativa, la diversitat de valors, d’estils de vida i de creences, la globalització i els fluxos migratoris, la crisi econòmica, la família i l’educació o l’ecologia, entre d’altres temes en el que destaca l’anàlisi del paper de l’Església a Catalunya, l’arrelament cristià i el fet de la nacionalitat catalana que brilla, poderós, a l’epicentre del document.

En uns moments d’excés de reflexions repetitives als mitjans, motivades per una certa desorientació social, els apunts que es fan en aquets llibret són petites grans espurnes de llum d’un far que fan pensar que moltes vegades la contribució social de l’Església no ens acaba d’arribar, a una majoria, en tota la seva importància i profunditat. Potser també ens hem de preguntar el  perquè d'això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada