dimarts, 9 de novembre del 2010

ENTREVISTA A FEDERICO TRILLO (PP)

TRIBUNA Maresme.

“L’entesa entre Catalunya
i Espanya és una necessitat”

El dirigent històric del PP, Federico Trillo, va ser a Mataró el passat 4 d’octubre, en companyia dels militants locals d’aquesta formación política. Trillo és un polític de dilatada trajectòria. Va ocupar els càrrecs de president del Congrés dels Diputats i va ser ministre de defensa. També, el 2006 i en nom de la seva formació política, va ser qui va interposar recurs d’inconstitucionalitat contra diversos preceptes de la Ley Orgánica de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Vam poder parlar amb ell sobre la seva percepció de la situación política i la relació entre Catalunya i Espanya.

Ara que està al Maresme, on van néixer les consultes sobiranistes, com les percep des de fora de Catalunya?
És un moviment minoritari, marginal. Són consultes il·legals, però pacífiques. L’entesa entre Catalunya i Espanya és una necessitat. L’independentisme no condueix a port segur, és un desastre per a Catalunya. La inmensa majoria no han anat a votar. És la confusió del PSC i del tripartit. A Catalunya, és un gran engany. Ningú discuteix que el PP dóna una resposta positiva a aquest moment. Anar amb el PP és anar sense una necessitat d’aventures. 

El PP, doncs, ha trobat finalmente la seva línia política a Catalunya?
Catalunya té una gran oportunitat de trobar-se amb si mateixa. S’han de respectar les regles del joc i no s’ha de forçar res. El PP és una força inèdita a Catalunya. Hi haurà un nou govern a Madrid i volem ser decisius, tenir una nova oportunitat de governar. Tenim un equip molt renovat. I els companys de Catalunya se senten ofesos quan no se’ls considera catalans. 

Quins objectius es plantegen a Catalunya?
Ser decisius. Entrar al nou govern, com estem governant al País Basc. El PP modera els excessos dels uns i dels altres, ocupa el centre, la frontissa, l’equilibri. 

Vol dir que es tornarà “a parlar el català en la intimitat”, com en l’epoca d’Aznar?
En el tema de l’Estatut nosaltres hem estat exclosos del procés i la sentència del tribunal constitucional ha estat amb majoria socialista. 

Però la relació entre Catalunya i Espanya no passa pels seus millors moments.
Ha d’acabar l’allunyament. Jo a Catalunya em trobo com a casa. Però s’ha d’acabar que hi hagi persones que se sentin dolgudes i desplaçades, no és manera de persones civilitzades, lliures i democràtiques. 

Com veu la situación del PP a Mataró?
En un moment de creixement del PP a Catalunya. A Mataró subratllo el pla del front marítim, plantejat pels meus companys. Som branques del mateix tronc comú. 

L’economia és el gran problema de l’Estat?
Contrasta com els anys de gestió del govern van en paral·lel amb la destrucció de treball i el dèficit. No hem d’inventar-nos res els del PP. Amb el govern actual el país està enfonsant i amb nosaltres creixia. Quan més aviat siguem decisius per a Catalunya, millor. Ara anem a pitjor i cada dia serà una ruïna. La base és la confiança i Zapatero genera desconfiança general en tot. La situació és molt greu i molt urgent. Demanem eleccions generals per acabar la sagnia. Fins i tot des del seu propi partit els ho demanen. 

Fa uns dies, el líder del seu partit, Mariano Rajoy afirmava que hi hauria gent del PSOE que els votaria.
Els militants del PSOE tenen una decepció profunda, estan confosos i abandonats. 

Hi ha com una obsessió des de determinats sectors per retallar poder a les autonomies.
El PP Governa a Galícia , València i d’altres comunitats. I a qui governa en aquests comunitats no se li pot culpar dels mals governs centrals i autonòmics. Cal avançar cap a una etapa de coses fructíferes i de benestar. Una altra cosa és el debat de les articulacions de l’Estat. Si el problema és el tema econòmic, cal asseure’s i parlar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada