dilluns, 8 de novembre del 2010

EN MARXA EL PROTOCOL COMARCAL D'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA DE RISC


"La Clau".


En marxa el Protocol Comarcal d'Atenció
a la Infància i Adolescència en Risc

El document ha estat elaborat pel Consell Comarcal del Maresme (CCM) per millorar l’atenció al menor.

La presentació del Protocol Comarcal d’Atenció a la Infància i Adolescència en Risc del Maresme, el passat 29 d’octubre a Mataró, va comptar amb l’assistència de 180 professionals d’àmbits com la seguretat, la justícial, l’educació, la sanitat i els serveis socials.

El document elaborat pel CCM pretén ser una eina bàsica que permeti atendre d’una forma integral els casos d’infància i adolescència en risc. Mitjançant l’eix central que anomenen DIN (Detenció-Intervenció-Notificació), l’objectiu principal és el de millorar l’atenció al menor fent que els professionals dels diferents àmbits que intervenen en el procés treballin de forma coordinada, compartint criteris, indicadors, models i circuits.

A més, el Protocol s'ha desenvolupat electrònicament en un espai web del Consell Comarcal, per tal de donar a conèixer el circuit establert a la comarca. Es tracta d’un espai obert a tothom, a excepció d'una zona  restringida per a l'ús dels professionals. En aquest web es pot trobar un extens apartat dedicat als recursos locals en matèria d'infància i joventut creat en col·laboració amb els serveis municipals on es pot localitzar, municipi per municipi, informació sobre escoles bressol, escoles, instituts, ludoteques, casals de joves i serveis sanitaris, entre d’altres.

El Maresme és la tercera comarca de la província de Barcelona que disposa d’un Protocol Comarcal, i el segon que l'ha elaborat a partir d'un treball en xarxa de tots els professionals implicats.

1 comentari:

  1. EN EL CONSELL COMARCAL DEL MARESME NOS HAN QUITADO NUESTRO BEBE RECIEN NACIDO!

    ResponElimina