dijous, 4 de novembre del 2010

EL MARESME JA CONEIX EL NOU DIARI 'ARA' QUE NAIXERÀ EL 28N


Sortint a buscar el món que s'acosta, un dels ítems estructurals del nou diari ARA que naixerà arreu de Catalunya el proper 28N, va presentar-se ahir a Mataró, a la llibreria Robafaves, amb un acte al qual van assistir unes 70 persones.

El llibreter Xavier Vilert va presentar el president del nou rotatiu, Oriol Soler; el sotsdirector del nou diari, Ignasi Aragay i el periodista mataroní de TV3, Espartac Peran. Tots ells van traçar les línies mestres del nou projecte i alhora atendre les preguntes del públic interessat en l'aparició del nou mitjà, que està generant molta espectativa.

El president d'ARA, Oriol Soler va exorcitzar el fantasma de la crisi assegurant que grans capaçaleres han nascut en temps econòmicament dolents i tot seguit va explicar la filosofia del diari, en el marc d'un moment "en el qual cal que la premsa es reinventi", segons va ssegurar.

Des d'una actitud emprenedora, Soler també va comentar com un grup de persones del món de la comunicació i de la cultura, ha fet possible la posada en marxa d'aquest projecte que es fonamenta en "exigència, valor i qualitat, ser crítics i estar orgullosos de viure al país i al món en el qual vivim", tal com va afirmar.

També, a més d'explicar quins són els puntals del projecte, Soler va assegurar que "ha canviat el panorama dels mèdia, però la premsa molt poc", i en aquest context d'adaptar-se als nous temps va situar el nou periòdic, que serà "independent, rigorós i exigent, optimista i pensarà en l'usuari", segons també va comentar.

Per la seva banda, Ignasi Aragay va explicar com s'havia anat fora del país per estudiar models d'altres diaris i establir les bases de com serà ARA. "S'ha mirat molt enfora per ser ambiciosos, desconnectar-se d'endogàmies i reinventar el diari",  va assegurar. Per al periodista, ARA serà: "una multiplataforma. Cal entendre el marc i ser un diari digital que té la versió de paper. Però el paper serà un producte més elaborat que existirà i es retroalimentarà amb les altres tecnologies". 

Durant la presentació, Aragay també va donar algunes de les claus tècniques de com serà el nou mitjà de paper: prim, no exahustiu sinó selectiu i amb una mirada pròpia. Tindrà una obertura de quatre pàgines en les quals s'explicarà el dia a dia del nostre entorn, amb narratives diferents de les convencionals, amb un percentatge més elevat de notícies del dia i del futur. 

Un altre aspecte que va destacar el sotsdirector del diari és que lluny de les seccions tradicionals, el nou mitjà tractarà grans reportatges i grans temes "a través d'una agenda pública, amb el que ens afecta a tots; i una de privada, amb el que ens afecta més personalment". 

Com també va quedar clar, un altre dels puntals del nou projecte serà la secció d'opinió, que gràcies a un acord amb The New York Times comptarà amb destacades firmes internacionals. També hi haurà una secció d'esports molt potent i per complementar l'oferta informativa, suplements especialitzats en el món de l'educació o de la cultura; en aquest darrer cas a càrrec de la revista Time Out, incorporada a aquest projecte.

Finalment, el periodista Espartac Peran va destacar del nou projecte que "és important que creïn aquest diari persones que saben de televisió, perquè aquest mitjà s'ha sabut adaptar molt bé als nous temps". Per a Peran, també, al ser una proposta que comença de nou, "ARA pot fer-se amb una estructura més adequada a aquests nous temps".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada