dimecres, 12 d’octubre del 2011

'EL PÚBLIC' OBERT AL PÚBLIC

Al cor de Mataró (Can Xammar, 6 bis) i de la mà de Xandri Calsapeu i la gent de Clack (Joan Salicrú, Eloi Aymerich i Cia., que en són molts), fa uns pocs dies que està en marxa un nou local cultural pel qual paga la pena baixar a aquesta capital del Maresme que mai acaba d'exercir com a tal el que caldria i seria necessari.

A 'El Públic', que s'hi pot anar a prendre uns cafès i uns tes d'excel·lent qualitat, entre d'altres coses, també pots quedar i parlar amb els amics o beneficiar-te del valor afegit d'una programació estable d'actes i propostes culturals de tota mena que tot just acaben d'engegar motors: exposicions, jam sessions, concerts, presentacions, conta-contes... i molt més que segur que ens preparen aquests joves, tenaços i creatius emprenedors.

En uns moments en els quals la situació cultural a la capital del Maresme està enmig d'un gran parèntesi obert des de fa anys (qui som, d'on venim i cap a on anem?), aquest petit espai demostra que on cal fer la guerra 'cultural' és des de les pròpies trinxeres de la cultura i no des de la palla mental permanent que al voltant de les institucions s'alimenta de forma ininterrompuda, per donar satisfacció a frustracions perennes.

Per poc bé que es faci la feina, El Públic es convertirà en poc temps en un sòlid punt de trobada en el qual creadors i agitadors –conceptuals, avantguardistes i totes les altres tribus– poden fer pivotar les seves activitats. També en una sòlida raó per reunir propostes i generar un nou pol, en clau de cafè cultural, generant alhora nous escenaris creatius.

Moltes vegades les coses són més fàcils del que puguin semblar, com un d'aquests bons cafès que et pots prendre a El Públic. Jo ja me n'he fet seguidor. 

Salut i llarga vida als amics de 'El Públic'!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada