divendres, 12 d’abril del 2013

LITERATURES REBELS


Gràcies a Josep Francesc Delgado, d'Edicions del Roure de Can Roca, puc llegir un llibre novetat publicat per aquesta petita i activa editorial independent catalana: 'El dia que van abaixar els sous', d'Hermínia Mas.


És un recull de contes en la línia del seu treball anterior, 'Estimat, t'he de deixar'. Històries curtes amb final llampec i sorprenent de la mà d'Hermínia Mas, una escriptora amb trajectòria i obra publicada tant per a adults com per a joves i infants, exploradora de tot tipus de gèneres literaris.

'El dia que van abaixar els sous' aplega una desena d'històries ambientades en la societat que ens ha tocat de viure, de temes reals i palpables com la corrupció, el nepotisme, l'absurd inexplicable de l'administració i aquesta deriva en la que estem immersos els europeus del segle XXI, també els catalans.

Hermínia Mas juga a la ironia però ens recorda grans veritats, a voltes ens fa riure i d'altres pensar, com a lectors, com a persones, que ha tocat el cor del problema de ple. 

En aquests petits i sagaços contes que no es poden deixar i fan de bon llegir, s'hi amaga la diana zen, l'arc, l'arquer i la fletxa, tot alhora. És per això que cada cop que n'absorbeixes un,  el reps com una glopada d'aire fresc, repenses i albires amb la senzillesa de la profunditat que tal com anem no podem seguir axí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada